SM-kisat 2017

Kultapokaali päätyi vaihteeksi taas Helsinkiin!

Vuoden 2017 Laser tag -suomenmestaruudesta taisteltiin 9.- 11. kesäkuuta uunituoreella Megazone Seinäjoen pelikentällä. Uutena ja neutraalina pelikenttänä Seinäjoki ei tarjonnut yhdellekään kisajoukkueelle suoraa etulyöntiasemaa. Suomessa on käytännössä kaksi pelijärjestelmää: Helios ja Nexus. Megazone Seinäjoen järjestelmänä toimi Nexus. Kilpailuun osallistui 13 joukkuetta ympäri Suomen sekä yksi joukkue Ruotsista ja yksi Venäjältä. Kilpailun päälaji oli tyypilliseen tapaan team competition. Sivulajeina pelattiin tällä kertaa solo, triples ja elimination.

SM-kilpailuihin osallistui Jyväskylästä kolme joukkuetta, jotka olivat JLTU:n nimeä kantava pääjoukkue, Lasertag is Magic ja Valhalla Warriors. Jyväskylän pelaajia osallistui kisoihin myös muiden paikkakuntien joukkueissa, kuten Vilppu ”Detum” Paananen joukkueessa SFP (Suomi Finland Perkele) ja Jere ”dIsember” sekä Jasu ”Jasperi” Oulun joukkueessa.

Jyväskylän menestys oli Seinäjoen kisoissa vaihtelevaa, mutta kokemus oli mahtava. Vuoden 2017 Laser Tag suomenmestaruus (Team Competition) meni Helsinkiin joukkueelle GP (God and Pals). Jyväskylä saavutti päälajissa sijat 8. (JLTU) 14. (Lasertag is Magic) ja 15. (Valhalla Warriors). Jyväskylä joutui siis luopumaan päälajin kirkkaimmasta palkinnosta tänä vuonna, mutta palkinnotta ei tarvinnut kisoista kuitenkaan palata. Siitä on kiittäminen Suomen parasta Solo pelaajaamme Vilppu ”Detum” Paanasta. Onneksi olkoon Vilppu!


Competition

  1. GP (Helsinki)
  2. Crank? (Tampere ja Helsinki)
  3. Legacy (Tampere)
  4. Kalsarikännit (Ruotsi)
  5. SFP (Tampere ja Jyväskylä)

8.JLTU (Jyväskylä)


Elimination

  1. Legacy (Tampere)
  2. SFP (Tampere ja Jyväskylä)
  3. Kalsarikännit (Ruotsi)
  4. GP (Helsinki)
  5. Crank? (Tampere ja Helsinki)

8. JLTU (Jyväskylä)