Mitä Laser Tag on?

Laser tag on sisätiloissa pelattava ja aerobista kuntoa edellyttävä taktinen joukkueurheilulaji. Jyväskylän laser tag urheilijat on yhdistys, jonka pelaajat harjoittelevat säännöllisesti Jyväskylän Megazonen pelikentällä. Tämän lisäksi JLTU ry:n pelaajat osallistuvat kilpailuihin Suomessa ja ulkomailla.

Pelikentällä kamppailee kolmesta neljään joukkuetta samanaikaisesti (pelimuodosta riippuen). Laji vaatii peliälyä ja nopeaa reagointikykyä. Pelikenttä on jaettu kolmen eri värin alueisiin tukikohtineen. Tukikohtiin pyritään hyökkäämään tai niitä pyritään puolustamaan.

Pelaaminen tapahtuu sisätiloissa lajia varten rakennetulla kentällä. Kentällä on paljon erilaisia seiniä ja elementtejä, jotka loistavat UV-valossa. Myös pelilaitteistosto itsessään valaisee kenttää. Muutoin pelialue on hyvin hämärä. Pelilaitteiston vaalot ja sen tuottamat äänet ovat pelin kannalta tärkeitä, koska ne auttavat pelaajaa hahmottamaan vastustajien liikkeitä.

Lajin ymmärtää parhaiten kokemuksen kautta. Alla oleva video on kuvattu vuoden 2016 laser tagin SM-kisoista Jyväskylässä. Kyseessä on päälajin finaali, jonka voitti Jyväskylän oma joukkue  NeverHeard.