Kilpapelaaminen

Jokaisella laser tagin harrastajalla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin, mutta ketään ei kisoihin velvoiteta. Eri tasoisia kilpailuja ja kisatapahtumia järjestetään Suomessa, mutta myös ulkomailla. Jyväskylä ja JLTU ovat olleet erittäin aktiivisia osallistujia kisoissa niin kauan kuin lajia on Suomessa harrastettu. JLTU:n panosta lajin ja sen tunnettavuuden kehittämiseksi arvostetaan lajin sisällä laajalti, myös ulkomailla asti.

Arvokisat

Laser tagissa kamppaillaan niin SM-, EM- kuin MM- tasolla. Suomalaisilla on myös oikeus osallistua Ruotsin mestaruuskisoihin, kuten myös ruotsalaisilla SM-kisoihin.


Suomeen MM-kultaa 2017 Laser Tag worlds -kisoista Ranskassa

Suomi taisteli vahvasti Laser Tagin MM-kisoissa Ranskan Belfortissa. Vajaan viikon kestäneiden kisojen finaalit pelattiin perjantai-iltana 25.8.2017. Mestaruudesta oli taistelemassa joukkueita Suomesta, Yhdysvalloista, Australiasta, Uudesta-Seelannista, Ruotsista ja Ranskasta.

Suomesta lähti Ranskaan kolme joukkuetta ja kaksi pelaajista edusti Jyväskylän JLTU-urheiluseuraa, eli Jussi Mykkänen ja Vilppu Paananen. Vilppu Paananen (Jyväskylä) taisteli SFP joukkueen kanssa Elimination-lajista pronssimitalin. GP (Helsinki) voitti molemmissa päälajeissa kultaa ja Legacy (Tampere) hopeaa Team Competition -lajissa ja pronssia Eliminationissa.

JLTU 2017 Laser Tag SM-kilpailuissa

Vuoden 2017 Laser Tag -suomenmestaruudesta taisteltiin 9.- 11. kesäkuuta uunituoreella Megazone Seinäjoen pelikentällä. Uutena ja neutraalina pelikenttänä Seinäjoki ei siis tarjonnut yhdellekään kisajoukkueelle suoraa etulyöntiasemaa. Suomessa on käytännössä kaksi asejärjestelmää: Helios Pro ja Nexus. Megazone Seinäjoen järjestelmänä toimi Nexus. Kilpailuun osallistui 13 joukkuetta ympäri Suomen sekä bonuksena yksi joukkue Ruotsista ja yksi Venäjältä. Kilpailun päälaji oli tyypilliseen tapaan Team Competition, kun taas sivulajeina pelattiin tällä kertaa Solo, Triples sekä Elimination.

SM-kilpailuihin osallistui Jyväskylästä kolme joukkuetta, jotka olivat JLTU:n nimeä kantava pääjoukkue, Lasertag is Magic sekä Valhalla Warriors. Kaikilla Jyväskylän pelaajilla oli virallinen JLTU:n pelipaita. Paidan avulla varmistimme JLTU:n vahvan näkyvyyden kilpailussa. Jyväskylän pelaajia osallistui kisoihin myös muiden paikkakuntien joukkueissa, kuten Vilppu ”Detum” Paananen joukkueessa SFP (Suomi Finland Perkele) ja Jere ”dIsember” Hölttä sekä Jasu ”Jasperi” Nieminen Oulun joukkueessa.

Jyväskylän menestys oli Seinäjoen kisoissa vaihtelevaa, mutta kokemus oli mahtava! Vuoden 2017 Laser Tagin suomenmestaruus (Team Competition) meni Helsinkiin joukkueelle ”God and Pals”. Jyväskylä saavutti päälajissa sijat 8. (JLTU), 14. (Lasertag is Magic) ja 15. (Valhalla Warriors). Jyväskylä joutui siis luopumaan päälajin kirkkaimmasta palkinnosta tänä vuonna, mutta palkinnotta ei tarvinnut kisoista kuitenkaan palata. Siitä on kiittäminen Suomen parasta Solo-pelaajaamme Vilppu ”Detum” Paanasta. Onneksi olkoon Vilppu!